Kontrasts

Fonta izmērs

news_show
Foto: Jelizaveta Borodina

Notiks kultūras notikumu cikls ukraiņiem “Kultūrai pa pēdām”

Biedrība “Radi Vidi Pats” piedāvā iespēju ukraiņiem iepazīties ar Liepājas kultūras, arhitektūras un mākslas vēsturi, un klātienē apskatīt dažādus mākslas darbus, restaurētās ēkas, pasaulē lielākās mehāniskās ērģēles, jūgendstila ēkas un dažādas Liepājai nozīmīgas kultūras vietas. Reizi mēnesī tiks rīkoti pasākumi ciklā “Kultūrai pa pēdām”, kurā galvenokārt ukraiņiem un citiem interesentiem būs iespēja iepazīties ar Liepāju, un izbaudīt tās neparasto atmosfēru.

19. novembrī pulksten 14:00 pulcēšanās Juliannas pagalmā, kur iepazīsimies cits ar citu un kopīgi dosimies uz norādītajām kultūrvietām.

Koncertzālē “Lielais Dzintars” apskatīsim izstādi “Liepājas Operai -100”. Iepazīsimies ar Liepājas operas vēsturi un tās pirmsākumiem, būs iespēja apskatīt izstādi un uzdot sev interesējošus jautājumus.

Pēc tam dosimies uz “Liepājas Svētās Trīsvienības katedrāli”, kur iepazīsimies ar tās vēsturi. Būs iespēja apskatīti pasaulē lielākās mehāniskās ērģeles.

Kultūrcikla noslēguma pieturvieta būs “Liepājas 17.-19. gs. interjera muzejs. Hoijeres kundzes viesu nams.” Muzejā būs iespēja iepazīties ar 17. gadsimta interjeru un Hoijeres kundzes dzimtu, bet stāvu augstāk ar 19. gadsimta interjeru un Stenderu dzimtu. 

Pasākuma noslēgumā dosimies uz "Radi Vidi Pats" biroju, lai tējas un uzkodu atmosfērā pārrunātu redzēto un dzirdēto.

Pasākumu ukraiņiem organizē biedrības brīvprātīgie, un tas notiek projekta "Radi Liepāju pats" ietvaros. Projektu “Radi Liepāju Pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

Pasākums var tikt fotografēts un filmēts. Iegūtie materiāli var tikt izmantoti Radi Vidi Pats un Aktīvo iedzīvotāju fonda komunikācijā. 

ActiveCitizenFund RadiLiepājuPats