Kontrasts

Fonta izmērs

news_show
Foto: Rasma Kroģere

Būs dzīvā bibliotēka "Vai ir dzīve pēc projektiem?"

Kāds jaunietis devies pieredzes braucienā uz Itāliju, kāds glābis bruņurupučus Horvātijā vai vadījis nodarbības bērniem Čehijā. Pasaulē ik gadu notiek ļoti daudz ārzemju projektu, apmaiņas braucienu, kas ļauj jauniem cilvēkiem iepazīt gan pasauli, gan sevi.
7. janvārī biedrības You+ telpās notiks pasākums dzīvā bibliotēka, kuras laikā vairāki jaunieši pastāstīs par savu pieredzi dažādos projektos un, kā viņi šo pieredzi izmantojuši tālāk savā dzīvē, vietējā kopienā, pilsētā un varbūt pat valstī.

Koncepts "Dzīvā bibliotēka" radusies Dānijā un to turpina izmantot visā pasaulē – lasītāji var paņemt grāmatu lasīšanai noteiktam laikam, tikai šajā gadījumā grāmatas ir cilvēki, un grāmata ar lasītāju nokļūst personīgā dialogā. Grāmata ne tikai stāsta, bet arī atbild uz jautājumiem un tai var uzdot savus jautājumus. Dzīvā bibliotēka palīdz veidot dialogu starp dažādām grupām, veicināt izpratni, kā arī mazināt aizspriedumus un stereotipus.

Pasākums notiks projekta "Radi Liepāju pats" ietvaros. Projektu "Radi Liepāju pats" finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu "Aktīvo iedzīvotāju fonds".

Pasākums var tikt fotografēts un filmēts un iegūtie materiāli var tikt izmantoti "Aktīvo iedzīvotāju fonda" un "Radi Vidi Pats" komunikācijā.

ActiveCitizenFund RadiLiepājuPats