Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Atklāts projekts jauniešu bezdarba līmeņa mazināšanai

 

24. maijā Eiropas Savienības mājā norisinājās attālinātā darba platformas “GO REMOTE” atklāšanas pasākums. Pilotprojektu “GO REMOTE” Latvijā īsteno sociālais uzņēmums “Visas Iespējas”, un tā mērķis ir mazināt jauniešu bezdarba līmeni Latvijā – īpaši jauniešiem no lauku reģioniem.

Projekta ietvaros īpaša uzmanība ir pievērsta jauniešiem no mazāk attīstītiem reģioniem, kas saskaras ar demogrāfiskiem, sociāliem un ekonomiskiem šķēršļiem.

Viena no aktivitātēm, kas tiks īstenota “GO REMOTE” projektā, ir attālinātās darba platformas izveidošana. Ar šīs platformas palīdzību projekta īstenotāji vēlas pieteikšanos attālinātajam un hibrīddarbam padarīt vieglāku un pieejamāku.  Lai palīdzētu uzņēmumiem atrast darbiniekus, jaunatklātajā platformā būs iespējams bez maksas izvietot darba vakances.

Platformas atklāšana vienlaikus ievada divu gadu projekta ciklu, kura laikā uzņēmums “Visas Iespējas” kopā ar starptautiskiem projekta partneriem rīkos konferences darba devējiem un meklētājiem par attālināto darbu, veiks pētījumu par attālinātā darba tendencēm Latvijā, īstenos mentoringa programmas, kā arī veidos apmācības, kurās jaunieši varēs pilnveidot tās prasmes, kas nepieciešamas tieši attālinātajam darbam.

“Šis pasākums ir tikai sākums apjomīgam divu gadu projektam, tāpēc man bija liels prieks satikt partnerus, ar kuriem kopīgi varēsim veidot šo projektu jēgpilnāku! Ņemot vērā iesaisti gan no valstiskā sektora, gan uzņēmējiem, gan jaunatnes organizācijām, mēs patiesi ticam, ka mums kopīgi izdosies radīt sociālas inovācijas, kas palīdzēs jauniešiem no reģioniem atrast attālinātu darbu. Būs baigi labi!” saka Gustavs Mārtiņš Upmanis, sociālā uzņēmuma “Visas Iespējas” vadītājs.

GO REMOTE” projekts ir cerība par labāku tagadni un nākotni. Cerība, ka mēs visi kopā rodam veidus, kā jauniešus vairāk iesaistīt darba tirgū un caur to – celt jauniešu dzīves kvalitāti, pašvērtējumu un kopējo iesaisti sabiedrībā. Ceram, ka ikvienam jaunietim ir iespēja pašnoteikties un nodrošināt sev atbilstošus ienākumus neatkarīgi no tā, kur jaunietis šobrīd dzīvo,” par jaunatklātās platformas nozīmi un jēgu saka Ilze Bergmane, Latvijas Jaunatnes padomes prezidente.

Pasākuma pirmajā daļā dalībniekus uzrunāja “Visas Iespējas” vadītājs Gustavs Mārtiņš Upmanis, stāstot par projekta ideju, jaunatklāto platformu un plānotajām aktivitātēm. Ar iedvesmojošiem pieredzes stāstiem dalījās arī “Riga TechGirls” vadītāja Anna Andersone un Latvijas Jaunatnes padomes prezidente Ilze Bergmane.

GO REMOTE” platformas atklāšanas pasākumā bija ieradušies pārstāvji no valstiskajām organizācijām, piemēram, Nodarbinātības Valsts aģentūras, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, RTU Karjeras centra, jaunatnes organizācijām – Latvijas Jaunatnes padomes, Klubs “Māja”, “Radi Vidi Pats”, nevalstiskajām organizācijām – “OPEN” radošais centrs, Latvijas Lauku forums, Latvijas Sarkanais Krusts  un pārstāvji no uzņēmumiem  – Delfin Group, Mozokot un citi.

Par “Visas Iespējas”:

Projekta īstenotāji Latvijā sociālais uzņēmums “Visas Iespējas” ir platforma, kas apkopo jauniešu organizācijas un to rīkotos projektus gan vietējā, gan starptautiskā mērogā. Uzņēmuma mērķis ir palīdzēt ikkatram jaunietim.

Pilotprojekts “GO REMOTE” tapis ar EEZ un Norvēģijas granta programmas “Fund for Youth Employment” atbalstu un tā pamatmērķis ir mazināt jauniešu bezdarba līmeni Eiropā.

 

Vairāk informācijas par projektu “GO REMOTE”: https://goremote.visasiespejas.lv/about

Papildus informācijai:

Visas Iespējas projektu vadītāja Anna Kanepone,

Tel. nr.: +371 26366009

E-pasts: anna@visasiespejas.lv