Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

(pār)maiņas punkta jubileja

Sestdien, 29. augustā biedrība Radi Vidi Pats sadarbībā ar Brīvbodi no Rīgas atzīmēja pirms gada izveidotā (Pār)maiņas punkta jubileju. Par spīti lietainajam laikam, jauko pasākuma atmosfēru uzturēja gan pasākuma organizatoru un dalībnieku spēka dziesmu aplis, gan (Pār)maiņas punkta un Edīte handmade (meklē Facebook: edite.handmade) modes kolekcijas skate, kā arī deju studijas Arabeska priekšnesums.

Pa dienu biedrības telpās norisinājās ēst gatavošanas nodarbība "Kaņepe - dižprodukts tavā virtuvē", kam sekoju diskusija par konvenciālajām un bioloģiskajām lauksaimniecībām. Izrādās, ka ne visi uzskata, ka bioloģiskas saimniecības ir tas, uz ko būtu jāvirzās lauksaimniekiem, līdz ar to diskusija bija gana spraiga - runājām gan par eko ciematiem un neatkarīgām kopienām, gan par to, kā uzlabot pārtikas sistēmu ar savām ikdienas izvēlēm. Nodarbība un diskusija norisinājās projekta "Pastāvēs, kas kustēsies" ietvaros, un to finansiāli atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Vakara kulminācijā skatītājus uzjautrināja un līdz asarām aizkustināja Brīvbodes aktīvistes Elvīras vadītais Modes slams jeb brīvās modes konkurss, kurā piedalījās 6 dalībnieki un slavas laurus plūca dalībnieks ar pseidonīmu Efeja. Visi seši dalībnieki sacentās savā radošumā piemeklējot labākos tērpus no (Pār)maiņas punkta par tādām tēmām kā "Aklais randiņš", "Vēstures skolotāja 1. septembrī", "VIP ieeja grupas A-Eiropas koncertā Rokkafejnīcā", kas apliecināja to, ka A-Eiropas slava jau ir noplakusi un mūsdienu Liepājas sabiedrība vien glabā miglainas atmiņas par to, kā arī daudzām citām ne mazāk atraktīvām tēmām. Efeja savu pārliecinošo uzvaru guva pēdējā, 3. raundā pieskaņojoties tēmai "Mūka pirmā diena klosterī", kas gan vairāk atgādināja franciskāņu mūķenes pirmos jogas mēģinājumus budistu klosterī Tibetā. Līdz ar to ļoti loģiski, ka galvenās balvas ieguvējs tika apbalvots ar biedrības Radi Vidi Pats T-kreklu "Neviens Neko Nerubī". Visi pārējie dalībnieki ieguva Rīgas Brīvbodes dāvanu karti un tiek laipni gaidīti jebkurā ceturtdienā vai piektdienā no plkst 15:00 līdz 19:00 , Rīgā, Turgeņeva ielā 13 jeb Lastādijas kvartālā.

Pasākumu muzikāli pavadīja un plates grieza NERONE un R41V0.

Savukārt, tiem, kam tuvāka Liepājas puse atgādinām, ka (Pār)maiņas punkts atrodas Liepājā, Juliannas pagalmā, Kuģinieku ielā 5. Tas darbojas pilnīgi brīvprātīgi un arī Tu vari kļūt par tā brīvprātīgo, veltot nedaudz sava dārgā laika, darbojoties tajā jebkurā otrdienā, ceturtdienā vai sestdienā no plkst 16:00 līdz 19:00. (Pār)maiņas punktā pieņemam un dodam citiem jebkuras mazgabarīta kustamas mantas, tajā skaitā apģērbu, apavus, traukus, grāmatas, aksesuārus, rotaļlietas, kas ir tīras, labā stāvoklī un kuras nav kauns piedāvāt citiem. Jebkurš naudisks ziedojums ir laipni gaidīts mūsu ziedojumu kastē, bet ziedojot 20 eur Tev ir iespēja iegūt "Neviens Neko Nerubī" īpašo T-kreklu.

Klikšķini šeit, lai noskatītos video par to kā mums gāja.