Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Iedrošinājumi un ieguvumi kapacitātē pēdējo mēnešu laikā

Šodien vēlreiz šķirstu un lasu materiālus par sociālo uzņēmējdarbību, kurus saņēmām no Andras Strautiņas pēdējās finanšu mācībās un daudz domāju par to, kā tad cilvēki nonāk līdz idejām, līdz tam gala variantam. Manuprāt, ja darbojas komandā, ārkārtīgi liela nozīme ir diskusijām. Atceros, cik nepieciešami tas bija tieši stratēģijas mācibās, kad pārskatījām pilnīgi visu – sākot no biedrības vērtībām līdz mērķim un vīzijai. Sīkumaini, dažbrīd piekasīgi vārdiem, bet tas jūtami virzīja procesu uz priekšu.

Šobrīd Radi Vidi Pats ir vairāki virzieni, kuros būtu iespējams stradāt kā uzņēmumam (ne obligāti kā sociālajam uzņēmumam) – dažādu apmācību, konsultāciju nodrošināšana. Arī projektu rakstīšana. Ir idejas otrreizēju materiālu pārradīšanai iekš kaut kā taustāma un pārdodama (paklājiņi no t-krekliem), liels potenciāls arī pārmaiņas punktam jeb brīvbodei (Andra dažas lietas palīdzēja saskatīt).

Man šķiet,ka biznesa idejas atrašanai mums trūkst kaut kas līdzīgs, kas notika stratēģijas mācībās – finanšu/biznesa/uzņēmējdarbības darba grupa, kas cilā un vētī visas idejas un tad nonāk pie kāda galarezultāta. Un šajā grupā vajadzētu gan biznesa, gan mārketinga, gan radošo, gan biedrības dvēseles cilvēku. Kapacitātes projekts tuvojas noslēgumam, taču mums pavisam noteikti priekšā vēl daudz darba, lai realizētu projektā gūtos apstiprinājumus, liktu lietā pieredzi un izmantotu iedrošinājumus, kurus esam guvuši no citiem, mūsu apmācītājiem.

 

Ilze

ActiveCitizensFund KapacitātesProjekts