Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Tu to vari!

Piedalīšanas “You can do it” 16/07 - 22/07 Eramus+ projektā ļāva man un pārējiem grupas dalībniekiem piedalīties vērienīgā un unikālā festivāla “Anrcho folk fest” tapšanā. Man tā bija pirma reize kā grupas vadītājai organizēt ceļu un dalībniekus, tadējādi attīstīju sevī arī līdera prasmes un izbaudīju projektu no neierasta skatu punkta. Grupa bija ļoti atsaucīga un katrs ar savu unikālo personalitāti un prasmēm. Kā brīvprātīgie palīdzējām festivālā veidot dekorācijas, sakopt apkārtni. Piedalījāmies diskusijās ar organizatoriem un uzaicinātiem vieslektoriem, kuri dalījās zināšanās un pieredzē, piemēram, par to kā tiek piesaistīti muzikanti un kā norisinās festivālu organizēšana. Gaisotne bija ļoti radoša, apkārt skraidīja suņuki un  bija vegānisks un veģetārs ēdiens. Atmosfēra bija ļoti brīva, bet ikviens respektēja viens otru.

Vieta, kur norisinajās festivāls saucās Atelier Wolimerz, kas ir alternatīvs neliels ciematiņš Polijā. Sajūta bija nedaudz kā laukos, jo apkārt bija daba, kalni un govis. Katru rītu pasniedzu jogu projekta dalībniekiem. Mēs atradāmies pavisam tuvu pie Čehijas robežas, kas agrāk bija nelegāla robeža, tā kā teorētiski mēs paviesojāmies divās valstīs. Pirmajā dienā mēs visi devāmies 3 h garā pastaigā pa apkārtni. Atelire Wolimerz ir vieta, kur bieži itsevišķi vasarā notiek dažādi pasākumi, jo pirms atbraucām tika novākts iepriekšējais festivāls. Festivāla vietā gandīz katra detaļa ir veidota diy no otreizēji pārstrādātiem materiāliem. Visapkārt varēja redzēt radošas pieejas, kā uztaisīt funkcionālas lietas no dažādiem “nederīgiem” priekšmetiem. Projekta piedalījas jaunieši no Latvijas, Itālijas, Portugāles, Spānijas un Anglijas. Mums kā brīvprātīgajiem bija iespēja darboties virtuvē,barā gatavojot veselīgas uzkodas un dzērienus, apkalpojot apmeklētājus, dežūrēt pa apkārtni un sakopt to, palīdzēt info punktā un dalīt biļetes, aprunāties ar mūziķiem un organizatoriem, veidot dekorācijas. Bija daudz brīvā laika, kad varējām nedarīt neko, bet vienkārši izbaudīt mūziku un atmosfēru, kā arī gardos vegāniskos ēdienus. Festivālā bija divas skatuves - viena galvenā, kas atradās lielā teltī un otra mežā. 

Tā ka mēs devāmies ar autobusu,lai ceļotu dabai draudzīgak, mums bija iespēja apskatīt arī Vroclavu. Visi dalībnieki devās arī braucienā uz pili, kas līdzinājas no filmas “Harijs Poters”. Bija iespēja iepazīites ar jauniešiem no citam valstīm un izbaudīt dabu un alternatīvo mūziku. Šī bija pirmā reize, kad piedalījos šāda tipa festivālā. Es ļoti izbaudīju arī draudzīgo un omulīgo atmosfēru, kad vakaros sēdējām apkārt ugunskuram. Ineteranti bija iepazīt citu valstu kultūru piedaloties kulturālajos vakaros, kur katra valsts bija sarūpējusi tradicionālās uzkodas un priekšnesumu. Vienu dienu bija arī vieslektore, kas vadīja meditāciju. Tas bija kaut kas pavisam nebijis un vienreizējs. Šī nedēļa bija piesātināta un neaizmirstama.

Vairāk par projektu vari apskatīties šeit - https://www.youtube.com/watch?v=nM8WYbOsJEI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1yWoV60qCtLDjlhBGgdLvX_8c1MC8W3Ss63SnHrXUwPL40kApN6qNu3QA

 

Raksta autors - Anna Audare
Raksts atspoguļo tikai autora viedokli.