Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Radi Vidi Pats Mad Liepājā

Trakas idejas MAD Liepājā

Jau trešo gadu ( ja atmiņa neviļ), mūsu foršie kaimiņi un draugi YOU+ mūs aicināja piedalīties viskrāsainākajā, sportiskākajā un skaļākajā ballītē jauniešiem, ja ne pasaulē, tad Latvijā noteikti. Divas dienas centrālais notikums ir ekstrēmo sporta veidu sacensības skeitparkā, taču pēdējos gados pasākums ir izaudzis un paralēli notiek sacensības citos gana aizraujošos un arī netradicionālos sporta veidos, jauniešu skatuve ar jauno solistu un ansambļu uzstāšanos, vakara ballīte un jauniešu organizāciju teltis ar dažādām aktivitātēm. Arī mēs bijām vienā no teltīm. Liels Paldies YOU+  un visai Mad Liepāja komandai, kas šo paveica. Mums kā organizācijai šī bija lieliska iespēja satikt jauniešus - ļoti daudz jauniešu, un pastāstīt, parādīt, kas esam, ko darām, lai pēc iespējas vairāk jauniešu un arī gados vairs ne tik jaunie uzzinātu par foršām iespējām, kas nereti var iegrozīt dzīves plānu negaidītā, bet pozitīvā virzienā.

Un iedomājieties! Uzminiet, cik apmeklētāju šogad bija Mad Liepāja!? 7204! Par 1000 vairāk nekā pagājušajā gadā. Tikai 40% apmeklētāju bija no Liepājas, pārējie bija ieradušies no citām Latvijas pilsētām. Nav brīnums, ka bijām saguruši. :)

Viena no redzamākajām lietām, ko šoreiz izrādījām, bija ērmriteņi - veiksmīgākajiem izdevās arī izmēģināt. Tā kā mēs laicīgi gatavojamies atjaunot velokultūras festivālu Boltik Bike 2027. gadā, vēlējāmies lūgt Mad Liepāja apmeklētājus  iesaistīties jau pašā plānošanas sākumā un aicinājām uzzīmēt sava sapņu ērmriteņa skici. Boltik Bike 2027 centrālā aktivitāte būs darbnīcas, kurās varēs realizēt šīs idejas un kopā ar meistariem izveidot savu ērmriteni pats. Skiču autori, kuri atstāja savas e-pasta adreses, protams, saņems īpašus ielūgumus paši pirmie.

Stāstījām arī par iespēju doties brīvprātīgajā darbā uz ārzemēm, vai tepat Latvijā, garākam (līdz 12 mēnešiem) vai īsākam (no 2 nedēļām) darba cēlienam. Arī pie mums biedrībā šobrīd strādā Jana - ilgtermiņa brīvprātīgā no Ukrainas. Eiropas Solidaritātes korpusa brīvprātīgajam darbam ārzemēs var pieteikties jaunieši 18+.

Tomēr arī jauniešiem, kuri vēl nav sasnieguši 18 gadu vecumu, ir iespēja gūt pieredzi, piedaloties projektos Latvijā un citur Eiropā. Par pavisam svaigu šādu pieredzi pastāstījām arī festivāla dalībniekiem divu dienu garumā.

No 9. līdz 18.jūlijam biedrības Radi Vidi Pats jauniešu komanda no Latvijas – Antons, Estere, Ieva, Rihards, Mikus – un es, grupas vadītāja Ieva, devāmies jauniešu apmaiņā uz Sicīliju. Erasmus+ akreditācijas ietvaros organizācija InformaGiovani rīkoja jauniešu apmaiņu "Spēļošana digitālās drošības izpratnes veicināšanai" (Gaming for Digital Safety Awareness). Izmantojām iespēju būt festivālā, lai plašākai auditorijai pastāstītu par šo projektu un jauniešu apmaiņām kopumā. Festivāla laikā satiktajiem jauniešiem stāstījām par pieredzi jauniešu apmaiņā Sicīlijā - ko iemācījāmies, ko redzējām, par valstīm, kurās mums ir jauni draugi, un kā vispār nokļūt līdz mirklim, kad valodā, kas visdrīzāk nav latviešu, stāsti par savu valsti, pilsētu un sevi vai vadi vienaudžiem spēli, vai stāsti savu pieredzi. Jaunieši pastāstīja kā ar neformālās izglītības metodēm izzināja ne tik vienkāršo digitālās drošības tēmu, veidojot informatīvus plakātus, video un pat nelielus teatrālus uzvedumus un lomu spēles. Daudzus pārsteidz, ka jauniešiem pašiem vajadzēja iesaistīties un piedāvāt viens otram dažādas aktivitātes par digitālo detoksu, ierīču atkarību, emocionālo vardarbību digitālajā vidē, drošību internetā un citām tēmām. Latvijas komanda jauniešu apmaiņā izveidoja un citu valstu jauniešiem novadīja orientēšanās spēli “Digitālais detokss”.

Šeit vari lasīt, kā mums gāja Sicīlijā - https://www.radividipats.lv/blogs/brivpratigais-darbs/jaunie%C5%A1u_apmai%C5%86a_Sic%C4%ABlij%C4%812024 

Runājām ar ļoti daudz jauniešu. Visus nevar saskaitīt. Taču 34 jaunieši, kuri bija vairāk ieinteresēti par to, ko stāstījām, aizpildīja anketu, lai jaunumus par iespējām piedalīties jauniešu apmaiņās un citos jauniešu projektos saņemtu savā e-pastā.

Ja arī tev ir interese par iespēju doties iegūt jaunu pieredzi un zināšanas uz ārzemēm, aizpildi šo anketu https://forms.gle/F17KK3VXaQSt45yy8  !

@associazioneinformagiovani @eunetworkig @europeanyouth #ErasmusPlus @agenziaitalianaperlagioventù–aig @elix.greece @radividipats @estyes @ProgettoTerraTerra @AssociazioneSolidarietàODV-Prizzi

#jspa #eiropassolidaritāteskorpuss 

#madliepaja2024