Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Mīlestība no pirmā soļa

Brīvprātīgais darbs manā dzīves darāmo lietu sarakstā atradās jau labu laiciņu, bet īsti nevarēju saņemties, kā arī nezināju, kura valsts būtu piemērotākā šī mērķa izpildei.

Paldies jāsaka organizācijai “Radi Vidi Pats” un Erasmus+ projektam “Imagination is the true magic carpet”, kas norisinājās 2019. gada jūlijā, jo tieši tad man bija iespēja pirmoreiz iepazīt Gruziju – kultūru, cilvēkus, dabu un to īpašo sajūtu šeit atrodoties. Pavisam nešaubīgi varu teikt, ka Gruzija bija mana mīlestība no pirmā šeit spertā soļa.

Arī pats projekts bija brīnišķīgs – iepazītie cilvēki, izveidotā mozīka, viss šeit piedzīvotais. Atgriezos Latvijā un sapratu - lai tur vai kas, es Gruzijā atgriezīšos un šoreiz uz ilgāku laiku. Pēc pusotra gada pavisam negaidīti šāda iespēja atnāca un šobrīd 6 mēnešus izdzīvoju savu Gruzijas un brīvprātīgā darba sapni Gruzijā, pilsētā Rustavi. Diemžēl šobrīd aizrit mans pēdējais pusotrs mēnesis manā sapņu zemē, jo jūlijā jau atgriezīšos Latvijā.

Savu brīvprātīgo darbu veicu International Scout Centre Rustavi, un mans  galvenais projekta mērķis ir kopā ar jauniešiem izveidot mozaīku, bet paralēli kopā ar kolēģiem organizējam dažādas aktivitātes bērniem un jauniešiem

Katrā brīvprātīgā darba projektā darbu sadalījums, protams, ir atšķirīgs, un es tomēr vairāk vēlētos pastāstīt, ko šie 6 mēneši man ir snieguši, jo zinu, cik šādas pārmaiņas iesākumā  var šķist biedējošas, nedrošas un, cik ļoti var nākties kliedēt šaubu mākoņus, kas uzglūn visai bieži. Bet tas ir PILNĪGI normāli, jo tā tas  cilvēkos ieprogrammēts – baidīties no nezināmā :)

Lūk, dažas manas atziņas :

Tieši tāpēc vēlos iedrošināt arī citus jauniešus spert soli tuvāk un pieņemt brīvprātīgā darba izaicinājumu, ne vienmēr tas būs viegli, bet varu apsolīt – TAS BŪS LIELISKI UN NEKAD TO NENOŽĒLOSI!

Brīvprātīgā Laura Zaķe


Projekts "Baltic-Caucasus Solidarity" tiek finansēts ar Eiropas Komisijas programmu “Eiropas Solidaritātes Korpuss”, kuru Latvijā administrē Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra, atbalstu. Raksts atspoguļo tikai autores viedokli.