Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Leldes stāsts

Horvātijas iespaidi

Ierašanās. Vakarā, kad es ierados, visiem bija pasēdēšana pie ciemata iedzīvotāja, kurš arī uzņem brīvprātīgos. Visi bija ļoti laipni un draudzīgi, uzreiz gribēja iepazīties.

Nākamajās dienās gatavojāmies nometnei uz kuru ieradās tikai 5 cilvēki, bet tomēr ieradās. Nometnes laikā mums bija spēle,  kuras ietvaros bija jāmeklē kontrolpunkti visapkārt Latinovacas ciemam.

Vienu no naktīm pavadījām zem klajas debess, mazliet lija, bet vienalga bija forši. Pāris dienas jaucām vecos māla un salmu ķieģeļus, lai izveidotu jaunu apmetumu sienām. Pāris dienas cēlu tualeti (mūrēju pamatus). Bija brīvās dienas, kad devāmies uz Bosniju. Tur arī gāja ļoti labi. Tad sekoja konverģence, pirms kuras veidojām daudzas dekorācijas no salmiem, kas arī bija forši. Konverģences laikā bijām vienkārši palīgi. Bijām pāris dienas Zagrebā. Pēc tam sekoja vairākas dienas personīgajiem projektiem. Bija dažādas prezentācijas. Brīvā nedēļa Horvātijas piekrastē, braucot ar stopiem. Tagad pēdējās dienas neko īpašu nedarām, jo visi pamazām brauc uz mājām.

Visam pa vidu bija starptautiskie vakari, palīdzējām vietējiem iedzīvotājiem, bija arī horvātu valodas nodarbība, avīzes veidošana.  Vienu reizi, kaut kas notika ar ūdens tvertni un visa māja bija ūdenī, bet nākošajā dienā atbrauca meistars un visu it kā salaboja, bet pirms 2 dienām atkal kaut kas notika ar sūkni un tagad atkal gaidām meistaru.

Lielos vilcienos iet ļoti labi, esmu priecīga, ka atbraucu. Biju domājusi, ka būs jāstrādā daudz vairāk. Istabas biedrenes un vispārīgi cilvēki ir ļoti jauki un saprotoši.pavadu šeit labi laiku.

Vairāk iespaidi bildēs!

Lelde Sileniece

Projekts “S.P.E.C.I.A.L.” īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā” ietvaros un finansējumu saņem no Eiropas Savienības.

{gallery}2017/09/Ledles_story{/gallery}