Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Izvēle pa labu čehiem

 Ahoj!
Jak se máš? 
Mám se dobře!

Sveicieni no čehiem! :)

Nu jau praktiski pagājuši 2 mēneši kā esmu šeit un vajadzētu nedaudz "apdeitot" ar to, ko esmu sadarījusi šajā laikā! Jūlijā un augustā pamatā te visām partnerorganizācijām ir brīvdienas un līdz ar to arī mums brīvais režīms, bet nav jau tā, ka neko šeit nedarām!

Tātad, kopš jūlija sākuma katru otrdienu un ceturtdienu ejam uz bērnu centru (tāds kā mini bērnudārzs), kur mācām mazajiem angļu valodu caur dažādām rotaļām, spēlēm un aktivitātēm (bet ar septembri to vairāk nedarīšu). Tāpat kā palīgi bijām viņiem līdzi pārgājienā uz mežu :) Visu pagājušo nedēļu biju palīgs bērnu nometnē, ko organizēja Základní škola Hučák, kurā piedalījās 20 skolas bērni, lai iepazītos ar skolu, skolas darbiniekiem, vidi ap skolu. Galvenā tēma bija transports un katru dienu apskatījām transporta veidus, bija dažādas aktivitātes skolas telpās, tāpat devāmies dažādās ekskursijās gan pašā Hradec Kralovē, gan uz kaimiņu pilsētu

.
 Augusta vidū novadīju arī pirmo prezentāciju par Latviju. Viņiem katru mēnesi notiek organizācijas organizēts pasākums "Language to Go" vietējā kafejnīcā, kurā kāds no brīvprātīgajiem uzstājas ar tēmu vai aktivitāti. Ir bijušas prezentācijas par konkrētām valstīm, tāpat arī par Zero Waste kustību, radošo rakstīšanu utt. Šoreiz sanāca tā, ka man ir jāprezentē un prezentēju par Latviju. Ņemot vērā, ka ir vasara un pilsēta ir tukša, bija sanākuši kādi padsmit cilvēki, prezentācija ilga 1,5h un pēc tam neformālā gaisotnē baudījām latviešu ēdienus un saldumus un runājāmies par Latviju un latviešiem. Kā arī šeit mēs darām dažādus ofisa darbus, kas nepieciešami - kopējam, printējam utt., esam arī iekārtojušas ofisu, jo jūnijā KURO pārvācās uz jaunām telpām! Un nosvinējām arī KURO 6.dzimšanas dienu ar pikniku parkā. :) 

Bija arī tikšanās ar EuroCenter vadītāju un vienojāmies, ka līdz gada beigām piedalīsimies arī viņu aktivitātēs - ir jau sarunātas 5 prezentācijas reģionā, kurās dosimies līdzi un stāstīsim par EVS un par mūsu pieredzi! Kā arī reģiona skolām ir izsūtīta info par to, ka piedāvājam prezentācijas par konkrēti savām valstīm! Turpmākajās pāris nedēļās mums pievienosies vēl 4 brīvprātīgie un tad mēs būsim 6, bet organizācijā līdz oktobrim pavisam būsim 11 brīvprātīgie (5 brīvprātīgie būs citā projektā). Tāpat arī dosimies uz pārējām partnerorganizācijām un būs iespēja iesaistīties vairāk aktivitātēs.

Līdz šim izbaudīju super fantastisko vasaru šeit (2 mēneši +30 - 35 grādi, saule, bez lietus :) ) - sauļojos, apceļoju čehus. Kā arī apmeklēju vietējā klubā treniņus un pat braucu uz sacensībām ar viņiem! Pagaidām ir forši un nenožēloju izvēli pa labu čehiem :) 

Elīna Ēdole

Projekts “Strategic EVS of Hradec Kralove” rīkots "Erasmus+: Jaunatne darbībā” ietvaros un finansējumu saņem no Eiropas Savienības.