Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Dažādība un prieka vairošana divās nedēļās

Sadarbībā ar Francijas organizāciju "Romans Internationla" biedrība „Radi Vidi Pats” programmas Erasmus+ ietvaros uzņēma četrus franču jauniešus - Bastiens, Emma, Manu, Žadjē, kuri ikdienā studē koledžā un apgūst sociālā darbinieka profesiju. 


Franču brīvprātīgie jaunieši apmeklēja Liepājā „Amatnieku Māju”, lai iepazītos tuvāk ar latviešu amatniekiem un viņu arodiem, kā arī praktiski apguva pamatus, kā aust segas uz stellēm. Kā arī iegādājās piemiņai Liepājas „Amatnieka Mājas” meistarus roka darbus.
Kā arī franču jaunieši viesojās „Liepājas Neredzīgo biedrību” telpās un arī apmeklēja lauku māju īpašumu „Dvēseles Veldzes dārzs”, kur iepazinās ar cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kuri aktīvi un brīvprātīgi iesaistās īpašuma būvju apsaimniekošanā un celtniecības procesos. Jaunieši izmēģināja, izmantojot acu aizsējus, orientēties „Veldzes dārza”’ teritorijā, izmantojot balto spieķi, lai spētu orientēties jaunā vidē izmantojot citas maņas. Franču brīvprātīgie jaunieši patiesi novērtēja un apbrīnoja Liepājas Neredzīgās biedrības vadītāja Māra Ceiruļa enerģiju, humoru un dzīvesprieku, ko dod ticība Dievam.

Un vēl jaunieši kopā ar Liepājas Neredzīgā biedrības biedriem mājturības telpās gatavoja franču virtuves tradicionālus ēdienu, kā kokosriekstu šokolādes kūku un kartupeļu ēdienu „Gratin”. „Gratin” ir ēdiens, kas savas kulinārijas saknes ir aizsācis Francijas laukos. Neredzīgie cilvēki, ar redzes traucējumiem, ar patiesu dzīvesprieku un aizrautību, kurus atbalstīja sociālie asistenti pagatavoja franču kulinārijas gardumus, kā arī apguva angļu valodas pamatus starpkultūras pieredzi. Franču brīvprātīgie jaunieši bija patiesi gandarīti par šādu pieredzi komunicēt un atbalstīt cilvēkus ar redzes traucējumiem.

Kā arī jaunie franču sociālie darbinieki aktīvi iesaistījās biedrībā „Cerība. Tīcība. Mīlestība.”. Jaunieši ar īpašām vajadzībām sporta atbalsta nodarbībā spēlēja galda tenisu, kas notiek katru trešdien no 17.30 līdz 18.30 Liepājas Olimpiskā centra galda teniss zālē.
Šiem četriem franču topošajiem sociālajiem darbiniekiem sniedza iespēju izzināt sociālā darba iespējas un atbalsta pasākuma formas Liepājas pilsētā, kā arī uzzināt vairāk par cilvēku ar invaliditāti ikdienas vajadzībām, lai viņi varētu pilnvērtīgi strādāt un dzīvot Latvijā.

Teksta autors - Mārtiņš Mamis 

Raksts atspoguļo tikai autora viedokli. 
Projektu "Wider Horizon" finansēja ES programma Erasmus +.