Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Sarunāsimies par tūrismu Liepājā!

Sestdien, 18. jūnijā, pulksten 14:00 Liepājas kopienas dārzā, Kuģinieku ielā 6, norisināsies neformāla saruna par tūrisma tendencēm Liepājā – pozitīvajām un arī izaicinošajām. Uz sarunu aicināts ikviens liepājnieks.

Liepāja pēdējos gados attīstās aizvien vairāk, kļūstot par tūristiem pievilcīgu galamērķi. To veicina gan industriālā attīstība, gan dažādu jaunu kultūrvietu un apskates objektu rašanās. Pilnīgi noteikti arī Eiropas kultūras galvaspilsētas statuss, kas iegūts 2027. gadam, šo interesi tikai pastiprinās.

Biedrība “Radi Vidi Pats” projekta “Radi Liepāju pats” ietvaros vēlas noskaidrot, kā par to jūtas paši liepājnieki un uzņēmēji. Līdz ar tūristu pieplūdumu aktualizējas arī mājokļu pieejamības jautājums, dzīvokļi bieži vien tiek izīrēti sezonāli un tikai tūristiem. Kā jūtas tie, kas vēlas pārcelties uz Liepāju, bet nevar šeit atrast dzīvesvietu?

Saite uz facebook pasākumu: https://fb.me/e/1yWWPcuLe

Pasākums tiks filmēts un fotografēts un materiāli tiks izmantoti biedrības "Radi Vidi Pats" un "Aktīvo iedzīvotāju fonda" komunikācijā.

Kopš 2020. gada biedrība realizē projektu “Radi Liepāju pats” ar mērķi izmēģināt dažādas metodes, kas palīdzētu iesaistīt liepājniekus kvalitatīvu un demokrātisku dzīves apstākļu veidošanā. Projekta ietvaros notiek sarunu vakari, velobraucieni, diskusijas, dzīvās bibliotēkas, tapis kopienas dārzs u.c. Projektu “Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

ActiveCitizensFund RadiLiepājuPats