Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Radi Vidi Pats aicina uz sarunu par kultūru

17. novembrī, 18:00, Radi Vidi Pats aicina liepājniekus uz sarunu vakaru tiešsaistē, lai runātu par to, kāda nozīme kultūrai ir pilsētas iedzīvotāju dzīvē, kādas jaunas aktivitātes mēs vēlētos pieredzēt un, vai Liepājas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas pieteikums kaut ko mainīs kultūras patēriņa paradumos.

 

Liepāja vienmēr piedāvājusi plašu un daudzveidīgu kultūras programmu gan iedzīvotājiem, gan pilsētas viesiem. Tomēr ne visi iedzīvotāji izmanto iespēju piedalīties kultūras dzīvē. Šobrīd Liepāja pretendē uz iespēju iegūt Eiropas kultūras galvaspilsētas titulu 2027. gadā. Izveidota programma ar piecām līnijām: “Eiropas sapnis”, “Pilsēta paradokss”, “Jaunatklāj vietējo!”, “Apzinātā mērenība” un “Radošā tālnojauta” un šajā programmā liela nozīme ir visas sabiedrības iesaistei. Sarunas laikā runāsim par katra personisko sajūtu kultūras pasaules izziņā, par to, ko katrs varam darīt un, kā iesaistīties, lai kultūras apguve būtu aizraujoša individuālā līmenī un veidotu arī saliedētāku un domājošāku sabiedrību.

 

Pasākumam pievienoties var, piesakoties Facebook notikumā (https://fb.me/e/1ajABEUaK) vai, rakstot uz info@radividipats.lv ar norādi “pieteikšanās sarunu vakaram”. Sarunu vakars norisināsies platformā Zoom.

 

Sarunu vakari tiek īstenoti projekta “Radi Liepāju pats” ietvaros un notiek kopš 2020. gada oktobra. Projekts “Radi Liepāju pats” uzsākts ar mērķi izmēģināt dažādas metodes, kas palīdzētu iesaistīt liepājniekus kvalitatīvu un demokrātisku dzīves apstākļu veidošanā. Tā ietvaros notiek sarunu vakari, izveidots kopienas dārzs, norisinās nodarbības par demokrātiju, tematiskie velobraucieni, diskusijas ar ekspertiem, kā arī tuvākajā nākotnē notiks dzīvās bibliotēkas pasākumi.

 

Projektu “Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

 

Informāciju sagatavoja

Ilze More

29830259

info@radividipats.lv

ActiveCitizensFund