Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Aicina iedzīvotājus iesaistīties pilsētas uzlabošanā

 

Biedrības “Radi Vidi Pats” mājaslapā www.radividipats.lv pieejama platforma, ar kuras palīdzību ikviens iedzīvotājs var iesniegt iniciatīvu par sev nozīmīgu tematu, kas palīdzētu uzlabot liepājnieku dzīves kvalitāti, savukārt 24. martā notiks tiešsaistes iniciatīvu darbnīca.

Vairāk sabiedrisko tualešu pilsētā, plašāka mājokļu pieejamību, saprotama un loģiska pilsētas zonējuma izveide – šie ir tikai daži temati, par kuriem iedzīvotāji jau ir rakstījuši. Biedrības iniciatīvu platforma darbojas nedaudz līdzīgi kā “Mana balss” – mājaslapā vispirms nepieciešams reģistrēties un pēc tam var iesniegt savu iniciatīvu un nobalsot par citu iesniegtajām. Iniciatīvu platforma ir izveidota ar mērķi dot liepājniekiem iespēju paust skaļi savas idejas par to, kādai būt Liepājai – radīt Liepāju pašiem. Platforma kalpos kā rīks,  ar kuru pārbaudīt vai konkrētajai idejai ir atbalsts liepājnieku vidū. Par reģistrētajām iniciatīvām var balsot, kā arī pievienot komentāru, lai papildinātu iesniegto iniciatīvu vai uzsāktu diskusiju. “Radi Vidi Pats” aicina izmantot iniciatīvu iesniegšanas platformu pilsoniskām iniciatīvām, kas būtu svarīgas ilgtermiņā, piemēram, zaļo zonu paplašināšana Liepājā. Praktiskiem jautājumiem par saplēstu laternu, soliņu un līdzīgiem tematiem ir iespēja lietot Liepājas pašvaldības izveidoto aplikāciju “Liepājas pilsēta”.

Mājaslapā sadaļa “Iniciatīvas” pieejama šeit. Ja rodas jebkādi tehniski jautājumi vai neskaidrības, ar tiem droši var vērsties, rakstot uz info@radividipats.lv, kā arī noskatīties video ar pamācību par to, kā iesniegt iniciatīvas un, kā atrast visu nepieciešamo šeit. Savukārt 24. martā 18:00 tiešsaistē notiks iniciatīvu darbnīca, uz kuru aicināts ikviens interesents, lai kopā mācītos iniciatīvas uzrakstīt un iesniegt.  Plašāk par darbnīcu: https://fb.me/e/1izfEhgPz

Lielāko daļu no iesniegtajām iniciatīvām plānots apstrādāt un virzīt tālāk Liepājas pilsētas domē un attiecīgajās komisijās, kā arī tematus iekļaut biedrības aktivitātēs – sarunu vakaros, diskusijās, dzīvajās bibliotēkās, velobraucienos u.c., lai kopīgi spriestu un domātu par attiecīgās problēmas iespējamiem risinājumiem.

Iniciatīvu platforma izveidota projekta Radi Liepāju pats” ietvaros. Projektu Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

ActiveCitizensFund RadiLiepājuPats