Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Notiks nodarbību cikls par demokrātiju

Dzīve demokrātiskā sabiedrībā bieži vien nemaz nav tik vienkārša. Biedrība “Radi Vidi Pats” piedāvā apgūt nodarbību ciklu Neticu demokrātijai. Gribu demokrātiju”, kas norisināsies līdz septembra beigām. 

Cikls sevī ietvers 7 dažādas nodarbības, kuru laikā būs iespēja uzzināt par demokrātijas vēsturi un attīstību, dažādām demokrātijas formām un kopīgajiem principiem, kā arī iepazīt demokrātijas rīkus, ar kuru palīdzību var ietekmēt lēmumus un aizstāvēt savas intereses.Izziņas process notiks interaktīvā veidā, spēlējot spēles, darbojoties grupās un diskutējot. Nodarbības notiks projekta “Radi Liepāju pats” ietvaros, un tās vadīs biedrības “Radi Vidi Pats” pārstāves Ieva Ignatova un Anna Paula Gruzdiņa.

Pirmā nodarbība “Īss ievads demokrātijā” norisināsies 20.februārī, tiešsaistē, 17:00. Tās laikā tiks aplūkots demokrātijas jēdziens tā pirmatnējā izpratnē un atšķirīgas demokrātijas formu teorijas. Notiks ceļojums laikā – no aptuveni 9.gadsimta pirms mūsu ēras pamazām pārceļoties uz mūsdienām, aplūkojot svarīgākos pavērsienus demokrātijas attīstības ceļā.

Savukārt 20. martā notiks 2. nodarbība ar nosaukumu Nepatīk? Rīkojies!”. Nodarbības laikā tiks meklētas atsauces uz likumiem, kas sniedz tiesības piedalīties pašvaldības un valsts lēmumu ietekmēšanā. Uz nodarbībām aicināts ikviens interesents, rakstot uz e-pastu ieva.ignatova@gmail.com vai piesakoties Facebook notikumā.

Projektu Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu Aktīvo iedzīvotāju fonds”.