Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Sarunu vakars: mazākumtautības Liepājā – kā mums iet?

Šī brīža situācījā un kara kontekstā vērojama nesaudzīga attieksme pret vienas vai otras tautības pārstāvjiem. Taču jautājums par to, kā mazākumtautību cilvēki jūtas Latvijas sabiedrībā, kā tiek integrēti, ir bijis aktuāls arī agrāk. Sarunu vakars būs vērsts uz to, lai brīvā atmosfērā dalītos viedokļos, sarunātos un ieklausītos cits citā. Sarunā piedalīsies dažādu vecumu krievu tautības iedzīvotāji, kas arī ieguvuši Latvijas pilsonību un mūsu valsti sauc par savām mājām. Sarunai aicināti pievienoties liepājnieki – gan latvieši, gan citu tautību, lai vadītas sarunas laikā gūtu iespēju iepazīt citam citu.

Sarunu vakars būs zīmīgs arī ar to, ka pirmo reizi notiks bijušās internātpamatskolas ēkas apkārtnē (ārā) Krūmu ielā 65, kas tuvākajā nākotnē, iespējams, tiks izmantota kā vieta dažādām radošām starpkultūru un mākslu izzinošām aktivitātēm.

Uz sarunu vakaru iespējams doties arī organizētā velobraucienā no centra. Izbraukšana notiks no Juliannas pagalma 17:00. Tā kā pasākums notiks ārā, dalībnieki aicināti nodrošināties ar siltu tēju un siltu, laikapstākļiem piemērotu apģērbu.

Pasākumu organizē biedrība “Radi Vidi Pats”. Pasākums norisinās projekta "Radi Liepāju pats" ietvaros. Projektu “Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

Pasākums tiks fotografēts un filmēts.

Iegūtie materiāli var tikt izmantoti Radi Vidi Pats un Aktīvo iedzīvotāju fonda komunikācijā.

Pasākuma informācijai iespējams sekot līdzi Facebook pasākumā: https://fb.me/e/2kp3v7RBt

 

ActiveCitizensFund RadiLiepājuPats