Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Aicina iesūtīt darbus "Birstošā apmetuma lasījumiem"

Ēku zemādas asinsritē dzīvo stāsti.

Radošie un rakstošie liepājnieki, aicinām jūs tos pierakstīt un palīdzēt mums izveidot “Birstošā apmetuma lasījumus”!

Mūsu mērķis ir pievērst liepājnieku uzmanību Zaļās Birzs bibliotēkas ēkas tehniskā stāvokļa uzlabošanas iespējām. Ar kaut ko jāsāk. Šobrīd te vietām ir krēslains apgaismojums, birst apmetums. Nāc, apskaties, piedalies un pārvērt to dzejā! Vai zibprozā. Vai vienkārši savā stāstā, dalies savā radošajā enerģijā un uzraksti tekstu, ja arī tevi ir skārusi kāda ēka un tās mūžs. Bet varbūt tā ir vieta mūsu pilsētā, kur brūk un drupās pārvēršas kāda celtne, varbūt vesels mikrorajons ir tieši tavas iedvesmas pasaule? Materializē savas attiecības tekstā, ar kuru dalīties, lūdzu!

Tās nav parastas plaisas. Tur notiek dzīve.

Atceries? Kā bērnībā, kad mākoņos meklējām zivis un pūķus? Kā tad, kad bija jāpaliek mājās un gultā, jo temperatūra. Tu guli, miega nav, bet ir daudz, daudz laika vērot. Virs galvas griestos atdzīvojas vesela pasaule. Tīklojums. Mozaīka. Asociācijas. Kaut kad tu izveseļojies, pārcelies, izaudz, aizej tālāk. Pasaule mākoņos un griestos paliek un transformējas. Plaisas lobās kā plēksnes uz pasakaina pūķa muguras. Sāk birt. Lidot, bet lejup... Un tomēr, tas, kas paliek, ir vesela bagātība – stāsti par reiz bijušu

mūžu. Reizēm izdomātu, bet arī to reālo, kurā ēku cēla, veidoja, piepildīja ar saturu.

Aicinām radīt un iesūtīt savus tekstus līdz 21.01.2023. uz zalasbirzsbiblioteka@liepaja.lv vai https://www.facebook.com/profile.php?id=100083267474175 !

Ieinteresēta žūrija izlasīs visus iesūtītos tekstus un veiks to atlasi. Uzrunājošāko un aktuālāko

tekstu autorus aicināsim līdzradīt pasākumu “Birstošā apmetuma lasījumi”, kas notiks Zaļās

Birzs bibliotēkas ēkā 27.01.2023. 16:00, atklājot lasītāju stūrīti, kas tapis projektā "Radi Liepāju pats".

ActiveCitizensFund RadiLiepājuPats