Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Kopienas dārza ideju talka

Iesūti savu redzējumu par Liepājas kopienas dārzu!

Kā ziņots iepriekš, Liepājā, Kuģinieku ielā 6, top pirmais kopienas dārzs, kurā ikvienam būs iespēja gūt prieku un gandarījumu gan no praktiskas darbošanās, gan kopā būšanas.

Lai dārzs taptu tieši tāds, kādu to grib redzēt liepājnieki, aicinām līdz 14. martam iesūtīt savas dārza iekārtojuma skices uz e-pastu info@radividipats.lv ar norādi “kopienas dārza skice”. 

Izmantojot teritorijas plānojumu, (lejupielādējams šeit: https://failiem.lv/u/md83n4nuf ) ikviens aicināts izpaust savas idejas par dažādiem objektiem un to novietojumu dārzā. Aicinām smelties iedvesmu no pirmās tiešsaistes darbnīcas, kurā liepājnieki apkopoja to, kas dārzā iederētos, piemēram:

Aicnām būt brīviem un skiču formātu izvēlēties pēc savām iespējām – gan datorgrafikā, gan zīmētā formā, gan video, gan vizualizējot citādi.

Lai gan ideju lidojums ir neierobežots, dārza iekārtojumā nepieciešams ņemt vērā gan drošības aspektus, kas pēc ideju apkopošanas tiks apspriesti ar Liepājas pilsētvides speciālistiem un ietekmēs dārza iekārtojumu, gan arī, piemēram, liepājnieku iemīļoto taciņu pār pļavu, tuvumu ceļam un samērīgu resursu izlietojumu, dodot priekšroku otrreizēji pārstrādājamiem materiāliem un ilgstpējīgai resursu apritei. Piemēram, savos plānos varat darboties arī ar mūsu paletēm (EPAL standarta paletes), kuras pacietīgi gaida, kad kopienas dārzs tām dos trešo dzīvi. Tieši tāpat savu uznācienu gaida arī trīs lielās celtniecības spoles un trīs atsevišķas spoļu pamatnes. 

Idejas apkoposim 3-7 dienu laikā, pēc iesūtīšanas beigu datuma!

Kopienas dārzs tiek veidots projekta "Radi Liepāju pats" ietvaros.

Projektu “Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu Aktīvo iedzīvotāju fonds”.