Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Notiks diskusija par kaimiņu būšanu Liepājā

Biedrība “Radi Vidi Pats” 17. septembrī pulksten 18 tiešsaistē rīko diskusiju “Kaimiņu būšana” par to, kā Liepāja vislabāk sadzīvot un mijiedarboties dažādām sabiedrības grupām - uzņēmumiem, tūristiem, iedzīvotājiem.

Šī būs jau otrā diskusija, kas tiek organizēta projekta "Radi Liepāju pats" ietvaros. Tā mērķis ir veicināt sabiedrības līdzdalību procesos, kas var ietekmēt pašu iedzīvotāju ikdienu, dzīves kvalitāti, kā arī pārbaudīt, kuri rīki veicina šo iesaisti. Jūlijā tika aizvadīta diskusiju par Liepājas metalurga teritorijas attīstību, kas joprojām pieejama biedrības youtube kontā.

Diskusija “Kaimiņu būšana” pievērsīsies tam, kāda ir Liepājas pieredze dažādu teritoriju attīstībā un ko tā nozīmē vietējai apkaimei. Kādi ir ieguvumi un kādi - izaicinājumi? Tiks meklētas atbildes uz jautājumiem, ko katrs - gan privātpersona, gan uzņēmums, - var darīt, lai būtu par labu kaimiņu, kādi ir biežākie problēmu cēloņi, kā tiek plānota Liepājas teritoriālā attīstība un kā šajā plānošanā tiek iesaistīti iedzīvotāji. Mēģināsim izzināt un aktualizēt kaimiņu būšanas pieredzi Liepājā gan no uzņēmumu, gan iedzīvotāju viedokļa.

Diskusijā piedalīsies pārstāvji no Attīstības pārvaldes, Pusaudžu resursa centra, Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas, kā arī tiks iekļautas atbildes uz kaimiņu būšanas jautājumiem no uzņēmumiem. 

Diskusija būs vērojama tiešraidē ”Radi Vidi Pats” Facebook lapā, kā arī Youtube kontā pēc tiešraides beigām. 

Jautājumus varēs uzdot tiešraides laikā, bet jau iepriekš interesenti aicināti iesūtīt jautājumus, rakstot e-pastu uz rvpliepaja@gmail.com, kā arī aizpildot aptauju ej.uz/kaimiņubūšana (saitē jāivēro garumzīmes).

Projektu “Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

Sagatavoja Anna Paula Gruzdiņa

 

ActiveCitizensFund