Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Gaismu dodot/Даючи світло

Atbalstot Ukrainu un ukraiņus grūtos laikos, notiks latviešu un ukraiņu kultūras izzināšanas un sadraudzības pasākums, kura laikā dziedāsim latviešu un ukraiņu tautasdziesmas, vārīsim zupu, spēlēsim spēles un labi pavadīsim laiku. 

Pasākuma "Gaismu dodot/Даючи світло" programma

13:00 Pasākuma atklāšana ar ukraiņu piemiņas dziesmu Ukrainas karā bojāgājušajiem bērniem- dziedās ukraiņu dziedātājas.
Svecīšu nolikšana un klusuma brīdis

13:20 Sadziedāšanās ar folkloras kopu”Atštaukas” un ukraiņu dziedātājām

14:00 Boršča ēšana un neformālas sarunas 

Darbosies arī bērnu darbnīcas, kurās bērniem būs iespēja uztaisīt katram savu sapņu ķērāju un veidot krāsainas glezniņas

14:30 Par jautrām un aktīvām aktivitātēm parūpēsies folkloras kopa “Ķocis”

 Saliedēšanās aktivitātes (Elizabete).

Pasākumā Alise ar ukraiņiem un citiem interesentiem spēlēs tradicionālās latviešu goda spēles. Kustību Raksti – Labā roka nezin, kur kreisā, rudzi nezin, kur mieži u.c.

Pasākuma laikā vāksim ziedojumus. Visus ziedotos līdzekļus nodosim biedrībai “Tabitas sirds”. “Tabitas sirds” jau martā atvēra atbalsta punktu ukraiņu ģimenēm un aktīvi līdzdarbojās ukraiņu atbalstīšanā.

Aicināts ir ikviens, kurš vēlas līdzdarboties. Uz pasākumu aicinām ģērbties atbilstoši laikapstākļiem.

Pasākums notiks projekta "Radi Liepāju pats" ietvaros. Projektu “Radi Liepāju Pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

Pasākums var tikt fotografēts un filmēts. Iegūtie materiāli var tikt izmantoti Radi Vidi Pats un Aktīvo iedzīvotāju fonda komunikācijā.

ActiveCitizensFund RadiLiepājuPats