Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Divdesmit bezGaļības gadi

Sandris Ādminis ir dzīvnieku tiesību aktīvists, un pirms neilga laika viņš bija mūsu pasākuma "Dzīvā bibliotēka: Cilvēks. Kopiena. Pārmaiņas." grāmata ir ar nosaukumu "Divdesmit bezGAĻības gadi".
Šoreiz Sandrim būs dots garāks vārds un laiks, savukārt Jums – vairāk vietas jautājumiem.

Par ko?
"Kas notiek, kad cilvēks vairs neēd gaļu jeb pārtrauc būt "sērijveida dzīvniekēdājs"? Izkrīt acis vai vispirms izkalst smadzenes? Varbūt tomēr cilvēks var dzīvot sveiks un vesels, nelietojot ne gaļu, ne pienu, ne ādas un kažokādas, un neizturoties pret citu sugu būtnēm kā pret sev piederošiem resursiem?
Gadu tūkstoša sākums daudziem mums liekas kā tikko bijis, bet kopš tā laika ir ļoti daudz mainījies izpratnē par dzīvnieku ēšanu un to, ko planētai nodara industriālā lopkopība un dzīvnieku izmantošana kā tāda. Aizvien vairāk no mums piekrīt, ka ne tikai Homo sapiens būtnēm ir tiesības uz brīvību un dzīvību, bet no tā izriet vajadzība pēc lielām pārmaiņām sabiedrībā. Latvijā šīs pārmaiņas virza "Dzīvnieku brīvība", "Riga Animal Save" un "Zootēka" (agrāk "Zootehnikums") - brīvprātīgu, neatlaidīgu entuziastu projekti, kuros esmu iesaistījies un vērojis, kā dzīvnieku tiesības pamazām no sapņa kļūst par realitāti, lai gan pie tā vēl būs jāstrādā daudz."

Pasākums tiks filmēts un arī skatāms facebook tiešraidē. Taču pieteikties Zoom pasākumam, lai uzdotu savus jautājumus, varat šeit: https://fb.me/e/1zSLiHQFU 
Iegūtie materiāli var tikt izmantoti Radi Vidi Pats un Aktīvo iedzīvotāju fonda komunikācijā.

Pasākums norisinās projekta "Radi Liepāju pats" ietvaros. Projektu “Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

ActiveCitizensFund RadiLiepājuPats