Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Aicina klausīties cilvēkstāstus dzīvajā bibliotēkā

Šā gada 15. janvarī, pulksten 16:00, tiešsaistē biedrība Radi Vidi Pats liepājniekus un arī citu pilsētu iedzīvotājus aicina uz pasākumu “Cilvēks. Kopiena. Pārmaiņas”, kas veidots, balstoties dzīvās bibliotēkas metodē, un ar kuras palīdzību cilvēki paši pārtop par grāmatām un izstāsta sev un sabiedrībai nozīmīgu stāstu.

Dzīvā bibliotēka” darbojas gluži kā īsta bibliotēka - lasītāji var paņemt grāmatu lasīšanai noteiktam laikam, tikai šajā gadījumā grāmatas ir cilvēki, un grāmata ar lasītāju nokļūst personīgā dialogā. Grāmata ne tikai stāsta, bet arī atbild uz jautājumiem un tai var uzdot savus jautājumus. Dzīvā bibliotēka palīdz veidot dialogu starp dažādām grupām, veicināt izpratni, kā arī mazināt aizspriedumus un stereotipus.

Dzīvajā bibliotēkā piedalīsies šādas grāmatas:

Daina Vanaga – biedrības “Ziemupīte” dibinātāja un aktīviste. Grāmatas nosaukums: “Cik maksā brīvprātība?”

Juris Dilba – cilvēktiesību aktīvists. Grāmatas nosaukums: “Kā sadzirdēt 800 valodas”

Maija Jankovska – Kurzemes NVO centra projektu vadītāja, Demokrātijas festivāla organizatore. Grāmatas nosaukums: “50 demokrātijas nokrāsas”

Sandris Ādminis – Dzīvnieku tiesību aizstāvis. Grāmatas nosaukums: “Divdesmit bezGaļības gadi”

Ilze Vainovska – mezglu meistare, kura piedāvā oriģināltehnikā iemezglotus, neapstrādātus, Liepājas pludmalē iegūtus dzintarus. Grāmatas nosaukums: “Dzintara mezgls”

Kaspars Lielgalvis – mākslinieks, laikmetīgās mākslas un kultūras vietu kurators. Grāmatas nosaukums: “Kā es izveidoju mākslas centru”

Uz pasākumu lasītāji aicināti pieteikties facebook notikumā vai rakstot uz info@radividipats.lv, lai iegūtu piekļuves saiti pasākumam, kas notiks zoom platformā.

Pasākums notiks projekta “Radi Liepāju pats” ietvaros. Projektu “Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

Informāciju sagatavoja
Ilze More

29830259

ActiveCitizensFund RadiLiepājuPats