Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Decembra jaunumi un aktualitātes

Biedrībai Radi Vidi Pats decembrī paredzētas vairākas aktivitātes par pilsonisko līdzdalību un iesaistīšanos – demokrātijas nodarbība, sarunu vakars par patēriņu, kā arī tiek aicināti pieteikties cilvēki, kas janvārī piekristu dalībai pasākumāDzīvās bibliotēkas”.

15. decembrī 19:00 norisināsies nu jau 6. nodarbība demokrātijas ciklā “Neticu demokrātijai. Gribu demokrātiju”, šoreiz ar tematu “Vai viss jau iztērēts?” Nodarbībā uzmanība tiks vērsta tam, kā ikdienas izvēles ietekmē vidi mums apkārt, iepazīstoties ar interesantiem faktiem un skaitļiem par patērētāju kultūras veidošanos un izmesto lietu kalniem. Kopīgi tiks meklēti risinājumi, kā pavērst patērētāju kultūras modeli labvēlīgi mūsu planētai. Nodarbības otrajā daļā tiks atvēlēta vieta idejām, kā no reiz lietotiem materiāliem izveidot jauku sveicienu mīļam draugam Ziemassvētkos – alternatīvu dāvanu pirkšanai. Savukārt 17. decembrī 18:00 ikviens interesents aicināts pievienoties pirmssvētku sarunu vakaram “Ziemassvētku maiss – atkritumu maiss?” par patēriņu. Ir zināms, ka svētku laiks lielākajai daļai cilvēku asociējas arī ar dāvanām. Taču, vai mēs zinām, kas ar lielu daļu šīm dāvanām notiek pēc svētkiem? Vai mūsu patēriņš ir tikai atskaitīšanās par labi pavadītiem svētkiem un, vai tā patiesā cena ir tā vērta? Parunāsim tiešsaistes platformā zoom. Pieteikties sarunu vakaram un demokrātijas nodarbībai var, rakstot uz info@radividipats.lv, kā arī, piesakoties facebook notikumiem biedrības Radi Vidi Pats facebook lapā.

Savukārt janvāra vidū plānots pasākums “Dzīvās bibliotēkas”. Tajā grāmatas būs cilvēki ar saviem stāstiem, kurus pasākuma dalībnieki varēs noklausīties. Šobrīd tiek aicinātas pieteikties potenciālās grāmatas (vai šos cilvēkus pieteikt), kurām būtu, ko stāstīt par šādiem tematiem:

  1. Kopienas spēks (ar to saprotot situācijas, kad kopienas ir spējušas palīdzēt kādam indivīdam, iedvesmojušas u.c.).
  2. Brīvprātīgais darbs (brīvprātīgais darbs bieži vien sev līdzi nes ne tikai prieku un iedvesmu par padarīto, citkārt tā ir arī vilšanās un zaudējuma sajūtas pieņemšana).
  3. Ticība sev, savam svarīgumam un tam, cik ļoti varam ietekmēt lēmumu pieņemšanas procesus globālā līmenī.
  4. Pārstāvēt kādu citu (Cik bieži esam aizstāvējuši līdzcilvēkus, palīdzot cīnīties pret netaisnību un pārvarot dažādus šķēršļus?)

Pieteikties “Dzīvajā bibliotēkā” kā stāstītājiem iespējams, rakstot uz info@radividipats.lv, īsumā pastāstot par sevi un tematu, par kuru vēlētos pasākumā stāstīt citiem.

Visi pasākumi notiks projekta “Radi Liepāju pats” ietvaros. Projektu “Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

RadiLiepājuPats