Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Aicina iekopt kopienas dārzu

Sestdien, 1. maijā, laikā no 10:00 līdz 20:00 liepājnieki ir aicināti piedalīties kopienas dārza iekopšanā, nesot savus stādus uz Kuģinieku ielu 6, kur dārza dežuranta uzraudzībā paši tos varēs iedēstīt.

Šobrīd kopienas dārzā izveidotas vairākas augstās dobes – kastes, kas pamazām jāpilda ar zemi un stādiem. Biedrība Radi Vidi Pats, kas atbild par dārza veidošanas procesu, aicina iedzīvotājus dienas laikā atnest savus stādiņus, kurus vēlētos redzēt kopienas dārzā un pašiem tos arī iestādīt. Visas dienas laikā dārza teritorijā atradīsies cilvēks no biedrības, kas šo procesu uzraudzīs un kontrolēs cilvēku plūsmu. Iepriekš vēlams zvanīt 29830259 un vienoties par ierašanās laiku. Pastāv iespēja nākt arī citā dienā un laikā, bet par to vajadzētu vienoties atsevišķi. 1. maija rīta pusē no 10:00 līdz 12:00 būs iespēja darboties arī ar paletēm, līdzi ieteicams ņemt savus instrumentus. Darbošanās ar paletēm notiks vienas mājsaimniecības ietvaros, tāpēc par savu dalību lūgums informēt laikus, rakstot uz info@radividipats.lv. 

Radi Vidi Pats aicina iedzīvotājus dārzā ievērot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos noteikumus, tostarp, darboties tikai savas mājsamniecības ietvaros, nedrūzmēties, ievērot 2 metru distanci, kā arī neierasties dārzā, ja tiek novērotas kādas saslimšanas pazīmes, jāatrodas pašizolācijā vai karantīnā. 

Kopienas dārza darbību šobrīd atbalstījis vietējais uzņēmums “Riga Wood Baltic” (Latvijas finieris),ziedojot materiālus dobju izveidei.

Kopienas dārza veidošana notiek projekta “Radi Liepāju pats” ietvaros ar mērķi izmēģināt dažādas metodes, kas palīdzētu iesaistīt liepājniekus kvalitatīvu un demokrātisku dzīves apstākļu veidošanā. “Radi Liepāju pats” finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.