Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Aicinām uz sarunu vakaru piektdienā

Kopš oktobra katra mēneša pēdējā piektdienā biedrība Radi Vidi Pats organizē tiešsaistes sarunu vakarus liepājniekiem par dažādām tēmām, kuras izvēlējušies paši iedzīvotāji vai arī tādām, kas konkrētajā brīdī aktuālas sabiedrībā kopumā. 

28. maijā, pulksten 18:00, tiešsaistes platformā ZOOM norisināsies sarunu vakars ar tematu “Meži”. Sarunu vakaram aicināts pievienoties jebkurš interesents, kā arī jomas speciālisti un zinātāji, piemēram, mežkopji, ornitologi, dabas vērotāji u.c.

Pavisam nesen Latvijas Ornitoloģijas biedrība medijiem izplatīja paziņojumu par Latvijas Valsts mežu apsaimniekošanas plāna negatīvajām sekām uz bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu, savukārt 2018. gadā vides aktīvisti aizsāka kampaņu “100 kailcirtes Latvijas simtgadei”. Šie un arī citi piemēri parāda, ka sabiedrībā mežu saglabāšanas un labas apsaimniekošanas principi ir svarīgi. Sarunas gaitā mēģināsim saprast, kādi ir pašu liepājnieku problējautājumi saistībā ar mežiem un, kā tos risināt.

Sarunu vakaram iespējams pieteikties facebook notikumā vai rakstot uz e-pastu info@radividipats.lv.

Sarunu vakari tiek īstenoti projekta “Radi Liepāju pats” ietvaros un notiek kopš 2020. gada oktobra. Projekts “Radi Liepāju pats” uzsākts ar mērķi izmēģināt dažādas metodes, kas palīdzētu iesaistīt liepājniekus kvalitatīvu un demokrātisku dzīves apstākļu veidošanā. Tā ietvaros notiek sarunu vakari, tiek veidots kopienas dārzs, norisinās nodarbības par demokrātiju, kā arī plānoti tematiskie velobraucieni, diskusijas ar ekspertiem u.c.

Projektu “Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.