Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Aicinām piedalīties dažādos pasākumos par kopienas dārzu

Nākamajā nedēļā aicinām uz diviem pasākumiem, kas saistīti ar kopienas dārza veidošanu Liepājā – vebināru par dārza izveidi pilsētvidē un dārza materiālu talku.

Dārza veidošanai būs nepieciešami daudzi un dažādi materiāli, tāpēc liepājnieki aicināti pārskatīt savu šķūnīšu un garāžu saturu – talkot tajos, un vēl izmantojamos resursu nogādāt biedrībā “Radi Vidi Pats”. Materiāli, kas varētu noderēt, ir šādi: koka sēdmēbeles, dēļi dobēm, koka logi, darba rīki dārzam. Pirms materiālu nogādāšanas Kuģinieku ielā 5, lūgums sazināties pa tālruni 25903405.

Savukārt 16. aprīlī, 18:00, tiešsaistes platformā Zoom norisināsies vebinārs “Pirmie soļi pilsētvides dārza izveidē. Berlīnes pieredze”. Pieredzē un zināšanās par pilsētvides dārzniecību un pirmajiem sagatavošanās soļiem dalīsies Kulturlabor Trial&Error Berlīnē dibinātāja Rūta Vimba ar vairāk kā 10 gadus ilgu pieredzi pilsētas dārzniecībā un Eiropas Solidaritātes korpusa brīvprātīgā, dārzniecības entuziaste Elvita Rakštīte, kura Berlīnē dzīvo un darbojas pateicoties Eiropas Solidaritātes korpusa brīvprātīgā darba programmai. Vebināra laikā būs iespēja iepazīties ar pilsētvides dārzniecības filozofiju, elementiem, terminiem, iespējamajiem šķēršļiem radīšanas posmā, kā arī skatīt prezentāciju par Gartenlabor-Kulturlabor apkaimes dārzu un uzdot sev interesējošus jautājumus. Pasākumam pievienoties iespējams vietnē Facebook vai rakstot uz ilze.mors@gmail.com. 

Pasākumi tapuši projekta ''Radi Liepāju pats" ietvaros un to finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

Informāciju sagatavoja

projekta Radi Liepāju pats

sabiedrisko attiecību vadītāja

Ilze More

29830259