Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Notiks pasākumi Tosmares ezera aktualizēšanā

Biedrība “Radi Vidi Pats” 26. martā organizē divus pasākumus, lai aktualizētu Tosmares ezera stāvokli, reaģējot uz iedzīvotāju izrādīto interesi un bažām par ezera nākotni. Paredzēts sarunu vakars, kas notiks Tosmarē, un pēc tā – velobrauciens “Meklējot Tosmares ezeru”.

Tosmares ezers ir ezers Liepājas pilsētas ziemeļu daļā, kuram grūti piekļūt. Tas ir aizaugošs un kopš 1999. gada Tosmares ezers noteikts kā dabas liegums, jo šeit konstatētas ap 20 retu, apdraudētu augu sugu. Pēdējā laikā no vairākiem liepājniekiem dzirdētas bažas par Tosmares ezera turpmāko likteni un stāvokli un to, kā to varētu uzlabot.

26. martā 14:00 no Juliannas pagalma notiks organizēts velobrauciens uz Tosmari, kur 15:00 sāksies  saruna ar vietējiem iedzīvotājiem. Konkrēta vieta vēl tiks precizēta, tuvojoties pasākumam, un par to iedzīvotāji aicināti sekot līdzi “Radi Vidi Pats” mājaslapā www.radividipats.lv.

Pēc sarunas 16:30 turpināsies velobrauciens, lai dotos paša ezera meklējumos. Velobraucienam var pievienoties gan no paša sākuma 14:00 un piedalīties arī sarunā vai 16:30 Tosmarē. Uz pasākumu  dalībnieki tiek aicināti ņemt līdzi siltas, mitrumizturīgas drēbes, kā arī tādus apavus, ar kuriem var piekļūt mitrām vietām ezera tuvumā. Noderēs arī siltas tējas termosos un uzkodas, jo kopumā pasākums ilgs vairākas stundas.

Pasākums norisinās projekta "Radi Liepāju pats" ietvaros. Projektu “Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

ActiveCitizensFund RadiLiepājuPats