Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Dzīvā bibliotēka: 59. diena

Šā gada 23. aprīlī pulksten 14:00 biedrība “Radi Vidi Pats” aicina liepājniekus uz pasākumu “Dzīvā bibliotēka: 59.diena”, kas veidots, balstoties dzīvās bibliotēkas metodē, un ar kuras palīdzību cilvēki paši pārtop par grāmatām un izstāsta sev un sabiedrībai nozīmīgu stāstu.

Dzīvā bibliotēka” darbojas gluži kā īsta bibliotēka - lasītāji var paņemt grāmatu lasīšanai noteiktam laikam, tikai šajā gadījumā grāmatas ir cilvēki, un grāmata ar lasītāju nokļūst personīgā dialogā. Grāmata ne tikai stāsta, bet arī atbild uz jautājumiem un tai var uzdot savus jautājumus. Dzīvā bibliotēka palīdz veidot dialogu starp dažādām grupām, veicināt izpratni, kā arī mazināt aizspriedumus un stereotipus.

Šajā reizē pasākums veltīts domām un stāstiem par notikumiem Ukrainā, un arī nosaukums nav izvēlēts nejauši – 23. aprīlī apritēs 59. diena, kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā. Dzīvajā bibliotēkā kā stāstnieki piedalīsies gan paši ukraiņi, gan cilvēki, kas viņiem palīdzējuši. Tā piemēram, Jūlija no Kijivas pieslēgsies attālināti un stāstīs, kā aizvadījusi kara nedēļas un, kāpēc nav devusies prom no bombardēšanai pakļautās pilsētas. Savukārt dakteris klauns vārdā Guga (Gunta Lūse) drīz pēc kara sākuma sāka darboties bēgļu atbalsta centrā Ukrainas cilvēkiem, kas atrodas Rīgā. Un vēl nesen viņa bija misijā uz Ukrainas-Polijas robežas, tāpēc Gunta stāstīs gan par smaidiem un vieglumu, ko ienes klauni, gan atklās emocionālo smagumu, ko nes sev līdzi satikšanās ar Ukrainas bērniem, ar viņu mammām un omītēm, ar cilvēkiem, kuri piedzīvojuši karu.

Pasākums norisināsies klātienē Juliannas pagalma apkārtnē tostarp biedrības “Radi Vidi Pats” telpās, kultūrvietā “Kursas putni”, kā arī kopienas dārzā. Pasākuma apmeklētāji aicināti ierasties laicīgi, jo, sākoties grāmatas stāstījumam, jauni apmeklētāji vairs netiks ielaisti. Pasākums ir bez maksas, taču klausītāji būs aicināti uz vietas ziedot naudu, kas tālāk tiks novirzīta ukraiņu atbalstam.

Pasākums tiks fotografēts un filmēts. Iegūtie materiāli var tikt izmantoti Radi Vidi Pats un Aktīvo iedzīvotāju fonda komunikācijā. Pasākumam iespējams sekot līdzi Facebook.

Pasākums norisinās projekta "Radi Liepāju pats" ietvaros. Projektu “Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

Pasākums var tikt fotografēts un filmēts. Iegūtie materiāli var tikt izmantoti Radi Vidi Pats un Aktīvo iedzīvotāju fonda komunikācijā.

Pasākums norisinās projekta "Radi Liepāju pats" ietvaros. Projektu “Radi Liepāju pats” finansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija caur EEZ un Norvēģijas grantu programmu “Aktīvo iedzīvotāju fonds”.

ActiveCitizensFund RadiLiepājuPats