Kontrasts

Fonta izmērs

Vasara Gruzijā, Itālijā vai Rumānijā?

Esam ražīgi iesaistījušies dažādos projektos, un pašlaik ražīgi meklējam trīs brīvprātīgos trīs dažādiem projektiem trīs dažādās valstīs.

“European House in Guria: Extended” ir jau sācies projekts Ozurgeti pilsētā, bet viens no latviešu brīvprātīgajiem personīgu iemeslu dēļ ir spiests atgriezties Latvijā. Tomēr Gruzijas uzņēmējorganizācija labprāt sagaidītu vēl kādu foršu latvieti uz pēdējiem projekta trīs mēnešiem. Galvenās aktivitātes saistītas  ar brīvprātīgā darba veicināšanu, jauniešu aktivitāšu organizēšanu, āra aktivitāšu organizēšana bērniem un jauniešiem, mūzikas, mākslas u.c. darbnīcu organizēšana partnerorganizācijās, piemēram, vietējā dienas centrā, bērnu dārzā u.tml. Uzņēmējorganizācijas darbības joma ir pieteikami plaša, lai jebkurš aktīvists varētu iesaistīties sev  interesējošā jomā.

“(re)INVENT YOU(rself)” ir iespēja pavadītu pusgadu vienā no Rumānijas šarmantākajām pilsētām Sigišuarā. Viena latviešu brīvprātīgā, kā arī jaunieši no Itālijas, Igaunijas un Serbijas jau tur ir, un tiek ļoti gaidīts otrs latviešu brīvprātīgais. Pastāv iespēja, ka tur varētu doties pat divi latvieši (jo partneriem ir problēmas ar brīvprātīgo atrašanu), tādēļ pastāv iespsēja, ka vari doties kopā ar māsu, draugu, otro pusīti utt. Projekts sākas 1. jūnijā un norisinās līdz pat novembra vidum, tā kā Ziemassvētkus varēsi pavadīt mājās. Projekta aktivitātes saistītas ar žurnālistiku, paaudžu sadarbību, ilgtspējīgu rīcību un izpratnes veicināšanu, brīvprātīgā darba popularizēšanu, informācijas mārketinu. Atsauksmes no jau tur esošās brīvprātīgās ir ļoti pozitīvas.

“Croce Rossa Italiana” ir domāts Itālijas mīļiem un tiem, kam dzīves aicinājums ir palīdzēt un iepriecināt citus. Projekts notiek Pezāro pilsētā Adrijas jūras krastos no jūnija sākuma līdz novembra beigām. Galvenās aktivitātes - kultūras un izklaidējošas aktivitātes bērniem slimnīcā, veco ļaužu namos, zupas virtuves organizēšana maznodrošinātiem, informatīvu kampaņu organizēšana par pirmo palīdzību, alkohola un narkotiku lietošanu u.tml. Uzņēmējorganizācija ir ļoti forša, un labi padarīta darba sajūta pēc projekta garantēta, tāpat kā lieliska izaugsme.

Visos projektos tiek nodrošināti ceļa izdevumi uz projektu un atpakaļ, kā arī uzturēšanās, ēšana. Brīvprātīgajam pienākas arī neliela kabatas nauda (summa variē no projekta valsts). Ka kāds no minētajiem projektiem tevi interesē, raksti Lindai uz evs@radividipats.lv. Vislabākais, ja pievienosi arī savu CV un motivācijas vēstuli angļu valodā. Lai tev izaicinājumiem pilna vasara!