Kontrasts

Fonta izmērs

Es neizvēlējos Gruziju, Gruzija izvēlējās mani

Nu tā, es te tagad pavadīšu veselu gadu. Šķiet daudz, bet patiesībā šeit tas laiks lido vēja spārniem šķiet vakar tik ierados un braucu uz savām jaunajām mājām, bet nu ir jau pagājušas apmēram divas nedēļas. Pirmā lieta, kas ienāca prātā- If you survive Georgia you will survive all your life (ja tu vari izdzīvot Gruzijā, izdzīvosi jebkur). Liels bija mans pārsteigums par govīm un cūkām uz ielām, pašas sevi gana un vakarā mierīgi dodas pie sava īpašnieka.


Gruzija pārsteidz. Galvā tik daudz jaunu iespaidu, ka pat nespēju visus izstāstīt un uzrakstīt. Gruzija ir mind blowing. Šeit graustu māju rajonā var atrast greznāko villu ciemā.
Laikam jau mans ieteikums, izvēloties savu EBD (Eiropas Brīvprātīgo Darbu), pirmkārt – izaicini sevi un dodies un valsti, par ko nekad nebūtu domājusi, ka varētu tur dzīvot. Ļoti svarīgs ir arī projekts un lietas, ko šeit darīsi, jo galvenais ir justies labi un laimīgi. Kā arī, piesakoties EBD, ir jāatsakās no jebkādā galvā nospraustām vērtībām un jāļaujas baudīt mirkli.
Gruzijā es jūtos, it kā es nāktu no visglaunākās valsts pasaulē (protams, Latvija ir labākā valsts pasaulē, vismaz man), jo viņiem esam kaut kas ļoti īpašs. Laikam jau šī ir tā valsts, kas man neprasīs kur ir Latvija un vai tur jūrā peld ledus gabali.
Gruzīni ir ļoti, ļoti draudzīga un viesmīlīga tauta. Gruzīniem cieņā ir TOSTU tradīcija, bet to nav iespējams izstāstīt, tas ir jāpiedzīvo.
Līdz šim brīdim esmu ļoti apmierināta ar savu izvēli. Redzēsim, kur tas mani aizvedīs. Līdz vēlākam. Ja vēlies uzzināt, kā man klājas vai ko citu droši jautā :)

P.S. Skaisti dzīvot neaizliegsi!

Liene Štāle

Projekts “European House in Guria: Extended” īstenots "Erasmus+: Jaunatne darbībā” ietvaros un finansējumu saņem no Eiropas Savienības.