Kontrasts

Fonta izmērs

news_show

Īstermiņa projekti vasarā

Vasara ir laiks dēkām, kad daudzi brauc ceļojumos, brīvprātīgi palīdz kaimiņam vai draugam, dodas pārgājienos. Šajā laikā ir nenoteikts skaits ar dažādiem fantastikiem īstermiņa projektiem, arī mums ir piedāvājumā šis tas. Lasi tālāk, ko tad mēs piedāvājam un ja interesē nekautrējies un sūti savu CV un motivācijas vēstuli anglu valodā līdz 5. jūnijam uz evs@radividipats.lv. Ja pieteikumu būs vairāk, tad pieteikšanos slēgsim ātrāk. Apdomājies un nekavējies!

Projekts: brīvprātīgais darbs

Laiks: 08.07. - 22.07.2019  

Piezīmes: Geraci Siculo ir neliela pilsēta. Šis projekts ir piemērots cilvēkiem, kas vēlas dzīvot mazpilsētā. Tas ir ideāls dabas amatieriem.

Uzņemošā organizācija: Geraci Siculo pašvaldība atrodas ļoti skaistā Madonijas reģionālā parka rajonā, lieliska vieta kalnu un dabas mīļotājiem. Geraci Siculo ir neliela pilsēta, kas atrodas kalnu galā ar skaistu skatu un mierīgu apkārtni. Ļoti jauka vieta, kur iepazīt apkārtnes ainavu Sicīlijā.

Darba apraksts:. Brīvprātīgie tiks iesaistīti sabiedrisko teritoriju, ielu un veco ēku tīrīšanā un uzturēšanā, žogu būvēšanā un stādīšanas zonu apūdeņošanā. Viņi strādās kopā ar citiem vietējiem brīvprātīgajiem un sabiedriskās pārvaldes darbiniekiem, kas ir atbildīgi par zaļo zonu.

Nakšņošana un ēdināšana: Naktsmītnes būs skolā, kas atrodas pilsētā. Brīvprātīgie gulēs sporta zālē uz piepūšamiem kempinga paklājiem. Skola ir aprīkota ar virtuvi, kurā brīvprātīgie gatavos ēdienu paši, produktus nodrošinās nometnes vadītājs. Skolas vannas istabās ir karstā ūdens dušas.

Atrašanās vieta un brīvais laiks: Brīvajā laikā var doties pārgājienā pa Geraci Siculo apkaimē esošajiem kalniem. Ir futbola un tenisa laukumi. Geraci Siculo ir ļoti izolēts, varat atpūsties un dodieties uz Palermo vai Cefalù (pie jūras) ar sabiedrisko transportu, bet jāapzinās, ka ir ļoti maz autobusu dienā un ļoti bieži viņi aizbrauc agri no rīta.

 

Pilsēta: Isola delle Femmine (Sicīlija)

Projekts: brīvprātīgais darbs

Laiks: 04.08. - 17.08.2019 vai 18.08. - 31.08.2019

Piezīmes : Spēja peldēties ir obligāta. Interese par vides jautājumu, jūras un piekrastes aizsardzību. Brīvprātīgajiem jāapzinās ļoti būtisks stāvoklis naktsmītnē.

Uzņemošā organizācija: “Isola delle Femmine” ir dabas rezervāts, ko 1997. gadā izveidoja Sicīlijas reģions un to pārvalda LIPU (Itālijas putnu aizsardzības līga) kopš 1998. gada. Šī neapdzīvotā sala atrodas stratēģiskā vietā konkrētas putnu sugas migrācijai, ko sauc par Gabbiano reale (Larus michahellis) un ļauj viņiem atpūsties no migrācijas un skaitliski augt. Finanšu samazināšanas dēļ rezervāts cieš no salas uzturēšanas un atbalsta, kas saņemts visa gada garumā, bet nepietiekami. Tas ir iemesls kāpēc InformaGiovani ar LIPU katru gadu kopīgi organizē darba nometnes, lai atbalstītu dabas rezervātu un vietējās sabiedrības jutīgumu pret šo vietu.

Darba apraksts: Lai veiktu darbu mazajā neapdzīvotajā salā jūras vidū, ir obligāti jāmāk peldēt. Brīvprātīgie palīdzēs tīrīt teritoriju no atkritumiem, atjaunot akmens takas un laistīt augus. Darbs tiks veikts galvenokārt no rīta, un vēja vai lietus gadījumā darbu turpinās citu dienu. Darbs var būt nogurdinošs un smags karstā temperatūrā un Sicīlijas saules dēļ(obligāti vajadzīga cepure un pretapdegumu krēms).

Naktsmītnes un ēdieni: LIPU piedāvā telpu savā birojā, kas aprīkota ar 3 divstāvu gultām, kā arī vienu vannas istabu un virtuvi. Guļamistaba ir ļoti vienkārša ar nelielu terasi, kur ieturēt vakariņas (pārāk karsts, lai būtu pusdienās). Visi brīvprātīgie tiks izmitināti vienā kopējā telpā ar divstāvu gultām un koplietojiet vienu vannas istabu. Brīvprātīgajiem ir jāapzinās ļoti vienkāršā dzīvošana un jābūt gatavam pieņemt to. Brīvprātīgie būs atbildīgi par ēdiena gatavošanu un mītnes tīrīšanu.

Vieta un brīvais laiks: Isola delle Femmine ir Itālijas pilsēta ziemeļrietumu Sicīlijā, Palermo provincē. Tā atrodas pie jūras, tāpēc brīvprātīgie var pavadīt brīvo laiku pludmalē, nodarboties ar ūdens sporta veidiem, snorkelēšanu utt. Isola ir piekrastes pilsēta netālu no Palermo un savienota ar autobusu / vilcienu. Palermo ir skaista pilsēta, kurā ir daudz vietas, kur pavadīt brīvo laiku.

Pilsēta: Petralia Sottana (Sicīlija)

Projekts: brīvprātīgais darbs

Laiks: 07.08. - 27.08.2019

Uzņemošā organizācija: Madonie piedzīvojumu parks piedāvā atpūtai sporta aktivitātes, kas notiks dabā Madonie reģionālā parka vidē. Tas ir pirmais Sicīlijas piedzīvojumu parks, kas uzlaboja dabīgo teritoriju vērtību, radot jaunu dabas koncepciju, izdzīvojot dabu: ar āra aktivitātēm un pavadīt laiku mežā. Madonie piedzīvojumu parks ir atvērts ikdienas nodarbībām vai pat trīs dienas ar nakšņošanu, kā arī dzīvojamām vasaras nometnēm bērniem, jauniešiem un pieaugušajiem. https://www.parcoavventuramadonie.it/

Darba apraksts:. Darbības tiks saistītas ar Adventure Park rajona pārvaldību, piemēram, uzturēšanu un telpu tīrīšana, kā arī izklaides pasākumi angļu valodā ar jauniešiem. Pirms aktivitātes sākuma būs ievada sadaļa brīvprātīgajiem un iepazīstināšana ar teritoriju. Turklāt brīvprātīgie varēs pievienoties vasaras nometņu pedagogiem, kur šīs tēmas būs arī paskaidrotas.

Nakšņošana un ēdināšana: Naktsmītnes tiek piedāvātas kopīgā guļamistabā slēgtā pilsētā Petralia Sottana. Vienkāršos apstākļos un spartiešu kempinga ugunī tiks gatavots ēdiens. Līdzi jāņem savs guļammaiss.Brīvprātīgos pavadīs parka loceklis uz darbavietu / mājokli. Zema temperatūra mēdz būt arī vasarā.

Īpašas prasības: Brīvprātīgajiem ir patīkama būt dabīgā āra vidē, socializēties ar bērniem un jauniešiem, patīk pārgājieni.

Atrašanās vieta un brīvais laiks: Brīvprātīgie var doties pārgājienos vai apmeklēt tuvējās pilsētas. Arī doties uz Palermo. Sabiedriskie autobusi dienas laikā nav daudz, bet par vietējo privāto pakalpojumu ir iespējams samaksāt par pieņemamu cenu.

Lai piedzīvojumiem pilna vasara!